Золотоніщина почала жнивувати

Золотоніщина почала жнивувати

Вагомим питанням підготовки й успішного проведення жнив є контроль якості сільськогосподарської продукції, що надходить з поля на токи. Після певної очистки вона потрапляє у склади, сховища, комори, на елеватори та переробні підприємства. Весь цей ланцюжок від вагаря до спеціаліста тримається під суворим контролем. А вже потім наявні обсяги зерна декларуються. У Золотоніському районі створена матеріально-технічна база, яка дозволяє зберігати продукцію, насіннєвий матеріал у 53 сертифікованих зерносховищах, місткістю близько 235 тис. тонн. Готуються до приймання збіжжя понад сто зерносховищ, складів, комор, де є можливість розмістити більше ста тисяч тонн зернових і технічних культур.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

Декларування наявних обсягів зерна – одне з відповідальних завдань, оскільки зерно для України є надзвичайно важливим стратегічним продуктом. Тому держава прагне контролювати його виробництво та обіг.

Річна внутрішня потреба району та міста в зерні для виробництва борошна, хліба, хлібобулочних та макаронних виробів сягає більше 16 тис. тонн. Згідно із Законом України «Про зерно та ринок зерна в Україні» суб’єкти його виробництва та зберігання зобов’язані щомісячно з 1 по 5 число проводити декларування. Вони ж несуть відповідальність за повноту і достовірність даних, зазначених у декларації. Найбільші обсяги зернових ресурсів декларують ПСП «Плешкані», СТОВ «АФ «Маяк», «Перемога», «Нива», «Чапаєвське», ТДВ «Русь», СТОВ «Пальміра» та «Пальміравідгодівля». Одним із видів зернових ресурсів, що гарантують продовольчу безпеку держави, області, району, є регіональні ресурси, які також підлягають декларуванню. 15 господарств району з честю виконали доведені завдання. По-господарськи, з розумінням справи поставились до доручення забезпечити трьохмісячну потребу у продовольчому зерні 2013-2014 маркетингового року ПСП «Плешкані» – керівник Людмила Лисун, СТОВ «Перемога» – Григорій Зінченко, «Нива» – Василь Лисенко, «Чапаєвське» – Анатолій Марченко, «Прогрес» – Василь Лисенко, ТДВ «Русь» – Сергій Кир’яченко, ТОВ «Гранекс-Черкаси» – Том Ван Гої, СТОВ «Богданівське» – Олег Мотронюк, ФГ Михайла Ткалича та Анатолія Коломійця, ТОВ «Домантівське» – Володимир Дриженко, СТОВ «Пальміравідгодівля» – Руслан Кононець, ПАТ «ПЗ ДГ «Золотоніське» – Леонід Трущенко.

За інформацією відділу регіональної та інформаційної політики апарату Золотоніської райдержадміністрації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x