На Смілянщині відбулися змагання з дрег-рейсингу

На Смілянщині відбулися змагання з дрег-рейсингу

В селі Ротмістрівка Смілянського району 15 червня з метою популяризації автомобільного спорту, підвищення рівня майстерності й культури поведінки водіїв, відбулися змагання з Всеукраїнського автомобільного Дрег-рейсингу на серійних автомобілях. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Смілянської РДА.

Місцем проведення гонок став колишній аеродром села Ротмістрівка. Дрег-рейсинг є гонкою на прискорення, що проводиться на прямій трасі. Особливу популярність гонки цього типу здобули в США, де проводяться вже понад півстоліття. Драг-рейсинг влаштовують як на звичайних машинах, так і на болідах, побудованих спеціально для цього.

Організатори проведення змагань – ПП «Аурум 79», сектор у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, відділ культури і туризму райдержадміністрації, зокрема завідувач відділу краєзнавства Лілія Блискавиця та головний спеціаліст сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Володимир Ворона приклали чимало зусиль для того, щоб змагання відбулися цікаво та змістовно.

Змагання проходило серед автомобілів наступних класів: від 1,3 до 1,6 літрів, від 1,6 до 2,0 літрів, від 2,0 до 2,5 літрів, а також до 3,5 літрів та до 5,0 літрів.

У змаганнях на швидкість взяли участь близько 70 автомобілістів та 10 мотоциклістів на автомобілях як вітчизняного виробництва таких як «ВАЗ», «ІЖ» та іномарках, зокрема Subaru impreza, Mitsubishi evolution, Audi q7 та інші. Серед них були професійні спортсмени, гонщики, а також звичайні автолюбителі. Звичайно, охочих поспостерігати за швидкісними заїздами і почути рев моторів зібралося значно більше. Цікаво, що гонки привернули увагу не тільки молоді, а й більш старшого покоління жителів як міста та і району. Не байдужими до такого виду спорту виявились і керівники району, зокрема поспостерігати за ходом проведення змагань завітав голова Смілянської райдержадміністрації Сергій Тимофієв та Ротмістрівський сільський голова Тетяна Вечорик.

Для того, щоб подолати дистанцію в 402 метри (¼ милі), гонщикам вистачало від 13 до 20 секунд. Протягом шести годин автомобілісти тиснули на педаль акселератора, але переможцем як відомо стає найсильніший, а в даному випадку -найшвидший. У кожному класі було визначено переможця, винагородою для яких стали почесні Кубки.

Веселого настрою присутнім додали вокальні та танцювальні колективи міста Сміла та Смілянського району.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x