На Черкащині й далі буде прохолодно

На Черкащині й далі буде прохолодно

Вже тиждень, як на Черкащину почало надходити холодне повітря з північних широт, знижуючи температурний фон на 1º за добу. Минулі вихідні видалися прохолодними із середньодобовою температурою повітря 16º тепла, що на 1-2º нижче кліматичної норми на цей час. Денні максимуми не перевищували +20-+22º тепла, вночі стовпчики термометрів не піднімалися вище +8-+10º. Таке похолодання пригальмувало ріст і розвиток сільгоспкультур та на 3º знизило температуру води у Дніпрі в районі м. Черкаси – на сьогоднішній ранок вона становить 21º. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаського обласного центру з гідрометеорології.

До кінця цього тижня суттєвих змін у погоді не очікується. Оскільки Черкащина знаходиться далеко від циклонічних вихорів, короткочасні грозові дощі пройдуть лише місцями. Вітер північно-західний, помірний. Температура повітря вдень становитиме +18-+23°.

21 червня, саме в день літного сонцестояння – найтривалішого дня року, внаслідок наближення до Черкащини південного циклону, дощів побільшає, південно-західні вітри почнуть доставляти більш тепле повітря.
Із 25.06 тривалість дня почне скорочуватись, сонце поверне на зиму, а літо – на спеку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x