Безпеку паломників-хасидів на Черкащині обговорювали з головою Черкаської ОДА

Безпеку паломників-хасидів на Черкащині обговорювали з головою Черкаської ОДА

Сьогодні відбулась зустріч голови Черкаської адміністрації Юрія Ткаченка з Надзвичайним і Повноважним Послом Ізраїлю в Україні Реувен Дін Ель. Сторони обговорили святкування цьогорічного Рош-Ха-Шана в Умані, головним критерієм якого є безпека.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

За словами ізраїльського дипломата, цього річ очікується близько 30 тисяч паломників, для яких перш за все потрібно організувати безпечну доставку в Умань.

– У минулому році святкування проходило без надзвичайних ситуацій та етнічних конфліктів, що стало основою для подальшого розвитку міжнародних відносин та підвищення авторитету України у світі, – зазначив Реувен Дін Ель. – Проте теперішня ситуація, коли масові заходи можуть стати приводом до провокацій, дещо насторожує.
Присутній на зустрічі начальник УМВС в Черкаській області Владислав Пустовар зазначив, що правоохоронці Черкащини спільно з колегами прилеглих областей забезпечать «коридор», яким можна буде безпечно дістатись до Умані. Крім того, він зауважив, що для приїжджих необхідно розробити пам’ятки з переліком контактних телефонів першої необхідності декількома мовами.

Обласний очільник Юрій Ткаченко запевнив, що охорона громадського порядку забезпечується у повній мірі – у області було проведено свято Першого травня, День Перемоги, президентські вибори. Усі ці заходи пройшли мирно.
– Ми зацікавлені у продовженні співпраці з Іраїлем, тому обласна влада докладе максимум зусиль, аби паломники почувались безпечно, – підкреслив Юрій Олегович.

Сторони домовились ще раз зустрітись, аби детальніше обговорити підготовку до проведення головного свята хасидів, зокрема антитерористичні, протипожежні заходи та медичне обслуговування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x