В Каневі відзначили ювілей Шевченківського меморіалу

В Каневі відзначили ювілей Шевченківського меморіалу

Вчора в Каневі зібралося багато гостей з Черкащини та інших областей, аби відзначити ювілей Шевченківського меморіалу – 75 років від дня утворення. Цього дня на Чернечій горі хвилиною мовчання вшанували Великого Пророка нації, а потім за круглим столом у музеї в теплій та дружній атмосфері вітали одне одного, спілкувалися, ділилися думками про відомого в усьому світі письменника. Сюди завітали заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Віталій Коваль, генеральний директор музею Тараса Шевченка Василь Тулін, професор Національного університету імені Б. Хмельницького Володимир Поліщук, заступник директора Інституту літератури імені Т. Шевченка НАН України Сергій Гальченко, генеральний директор видавництва «Наукова думка» НАН України Ігор Алєксєєнко та інші. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

Віталій Володимирович висловив подяку працівникам комплексу різних часів, висловив глибоку шану за відданість, за їх дбайливе ставлення до всього українського, яке їм вдалося зберегти.

Від обласної державної адміністрації Віталій Володимирович передав директору музею український рушник, який завжди символізував квітучу, співочу, але при тому могутню і незалежну Україну.

До присутніх також звернувся генеральний директор музею Тараса Шевченка Василь Тулін. Він подякував усім працівникам за те, що вони зберегли у різні часи ту духовну скарбницю, що є на Тарасовій горі. А ще надзвичайно важливим є те, що всі, хто побував тут, отримують віру, що український народ – непереможний та здолає всі негаразди.

Заступник директора Інституту літератури імені Т. Шевченка НАН України Сергій Гальченко під час засідання зазначив, що реалізував нездійсненні мрії Тараса Шевченка – видав кілька унікальних видань, в яких опубліковані не просто репродукції рукописів Тараса Григоровича, а повна розшифровка текстів. Окрім того, пан Сергій поділився враженнями від перебування у Казахстані, зокрема в місцях, пов’язаних із поетом, та виразив своє захоплення тим, наскільки ці люди люблять Тараса Григоровича.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x