Майбутні фармацевти вивчали ботаніку в Черкаському лісгоспі

Майбутні фармацевти вивчали ботаніку в Черкаському лісгоспі

Студенти-бакалаври І курсу фармацевтичного відділення Черкаського медичного коледжу під час польової практики з фармацевтичної ботаніки побували у Черкаському лісгоспі. Зокрема відвідали Дахнівське та Свидівське лісництва, – розповів головний лiсничий лiсгоспу В’ячеслав Шако.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Лісівники охоче поспілкувалися з майбутніми фармацевтами та провели для них цікаву і пізнавальну екскурсію. Зокрема, ознайомили із правилами збору рослинної сировини та збереження і охорони відповідних ресурсів. Розповіли також про різноманіття лікарських рослин, якими багаті черкаські ліси, та найбільш поширених представників «зеленої аптеки» природи.
Майбутні фармацевти вивчали ботаніку в Черкаському лісгоспі
Свого часу заготівля лікарських рослин була одним з напрямків підсобного лісового господарства, який практикували і в Черкаському лісгоспі. Згодом така практика відійшла в минуле. Проте, нині лісівники задумуються над тим, аби поновити систему заготівлі лікарських рослин. Адже їх у черкаських борах та дібровах достатні запаси. До того ж «екологічність» таких природних ліків поза всяким сумнівом.

Наприкiнцi екскурсії показали, як із насіння вирощують сіянці, з яких згодом саджають ліс. Відзначивши зацікавлення студентів, лісівники запросили їх навесні долучитися до посадки лісу, на що молодь охоче погодилася. Тож наступний візит обіцяє бути не менш корисним та цікавим, – переконані студенти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x