У Черкасах вшанували пам’ять жертв війни в Україні

У Черкасах вшанували пам’ять жертв війни в Україні

З нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні та 73-ої річниці початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років у Черкасах на Пагорбі Слави відбулися урочисті заходи та покладання квітів. У них разом із ветерани війни, представниками громадськості взяли участь міський голова Сергій Одарич, представники обласної влади: голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, голова обласної ради Валентина Коваленко, заступник голови ОДА Віталій Коваль та інші.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській міськраді.

Урочистою ходою до Пагорбу Слави, хвилиною мовчання у пам’ять за полеглими жертвами війти під трикратний рушничний залп воєнного салюту учасники урочистостей поклали квіти на могили тих, хто захищав наш край від німецько-фашистських загарбників у 1941-му та ціною неймовірних зусиль переміг ворога у 1945 році.
У Черкасах вшанували пам’ять жертв війни в Україні
Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу – Велика Вітчизняна, яка забрала життя кожного п’ятого співвітчизника. Цей день для всіх нас є днем глибокої скорботи. Сьогодні ми згадуємо усіх тих, хто впав на полі брані, кого замучили у концентраційних таборах, кого розстріляли у в’язницях НКВД, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Вітчизна була вільною від будь-якого завойовника. І тих воїнів-визволителів, які повернувшись після війни додому відбудували рідну країну з руїн.

На жаль, зараз в Черкасах проживають лише близько 5 тисяч ветеранів Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій. З них – близько 1,5 тисячі через численні хвороби, наслідки колишніх ран нині є інвалідами ВВв.
У Черкасах вшанували пам’ять жертв війни в Україні
Гірко від того, що цьогорічний День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні є першим після далекого 1941 року, коли нова військова агресії проти цілісності і незалежності України розпочалася за допомоги ще недавно братньої сусідньої держави. І під час неоголошеної війни знову гинуть захисники нашої Вітчизни, які заради її майбутнього віддають найдорожче, що мають, – власне життя.

Україна вистояла у жорстоких боях, у гіркоті нищівних поразок і славі звитяг Великої Вітчизняної Війни, здобуде мир та відстоїть єдність і незалежність і в нинішніх умовах.

Довідково:

На Пагорбі Слави в Черкасах поховано 3 621 воїнів з підрозділів 72-го стрілецького корпусу 52-ї армії 2-го Українського фронту, 3-ї та 5-ї повітрянодесантних бригад які загинули у листопаді-грудні 1943 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x