На Черкащині торік зафіксовано 6 летальних випадків виробничого травматизму

На Черкащині торік зафіксовано 6 летальних випадків виробничого травматизму

Рівень виробничого травматизму, в тому числі із смертельними наслідками, в агропромисловому комплексі посідає 2 місце в Україні після травматизму на шахтах. В 2013 році в сільськогосподарських підприємствах травмовано 432 працівники, що складає 54 % загальної кількості по Україні.

Не краща ситуація з травматизмом в АПК і в Черкаській області. Протягом минулого року сталося 6 нещасних випадків із смертельним наслідком. Не оминула біда і наш район – при виконанні ремонтних робіт загинув майстер хлібної бази №86. Є у нас і сумні приклади попередніх років загибелі працівників.

Про це «Новій Добі» повідомив начальник відділення Фонду в Христинівському районі Кіт Є.О.:

– Невдовзі у хліборобів Христинівщини настане гаряча пора збирання урожаю. В полі працюватиме велика кількість сільськогосподарської техніки (комбайнів, тракторів, автомобілів), обслуговуватимуть яку багато працівників. Більшість польових робіт відносяться до робіт підвищеної небезпеки і на них поширюються спеціальні вимоги, виконання яких убезпечує від нещасних випадків. Саме тому на цей період, для проведення безпечних робіт має бути чітка технологічна і організаційна дисципліна, підвищена відповідальність керівників всіх рівнів і самих виконавців по забезпеченню виконання вимог законодавства з охорони праці.

З огляду на це, звертаюсь до керівників сільськогосподарських та фермерських підприємств за боротьбою про високий урожай не забувати за своїх працівників. Ще є час провести організаційно-профілактичні заходи для недопущення випадків травмування на жнивах, для організації належного контролю за безпечним виконанням зернозбиральних робіт з боку інженерно-технічного персоналу. В першу чергу необхідно провести інструктажі з охорони праці та пожежної безпеки, здійснити відповідний технічний контроль техніки, яка залучається до роботи в полі, визначитись з безпечними маршрутами руху транспортних засобів і т.д.

Багато випадків виробничого травматизму, каліцтва та загибелі людей трапляється з причини порушення вимог електробезпеки, при роботі на зерноскладах та зернотоках. Тому, слід особливу увагу звернути на обладнання електроустановок, використання електроприладів та агрегатів. Виконання всіх вимог нормативно-правових актів стане запорукою запобігання нещасним випадкам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x