Майже 190 тисяч черкащан отримують пільги по сплаті житлово-комунальних послуг

Майже 190 тисяч черкащан отримують пільги по сплаті житлово-комунальних послуг

Наразі в області надається 15 різних видів державної соціальної допомоги, якою користуються сім’ї з дітьми, малозабезпечені сім’ї, інваліди з дитинства та діти-інваліди, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, інші категорії населення.
– З початку цього року зросли виплати малозабезпеченим сім’ям з дітьми. Так, рівень забезпечення прожиткового мінімуму для дітей зріс до 85% проти минулорічних 75%. Крім того, доплата на дітей від 3 до 13 років зросла з 180 до 250 гривень, а на дітей від 13 до 18 років – з 360 до 500 гривень.

Майже 6 тисячам малозабезпечених сімей здійснено перерахунок допомоги, розмір якої на сім’ю збільшився у середньому на 421 гривню.

Загалом за п’ять місяців 2014 року різними видами соціальних допомог скористалися майже 128 тисяч сімей на суму 568,3 мільйона гривень, – розповіла заступник начальника управління соціальних виплат та документообігу Департаменту соціального захисту населення ОДА Алла Нечипоренко.

Також вона відзначила, що попри тяжку фінансову ситуацію, заборгованість з виплати допомоги в області відсутня і на цей час завершено виплату першого періоду нарахувань поточного місяця.

Про це «Новій Добі» повідомили в Департаменті соціального захисту населення Черкаської ОДА.

– Разом з тим хочу відмітити ряд заходів, які дозволяють зменшити фінансовий тягар частини громадян при сплаті за надання житлово-комунальних послуг. На цей час пільги з оплати житлово-комунальних послуг отримують майже 190 тисяч осіб області, серед яких ветерани війни, особи, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, діти війни, багатодітні сім’ї та інші.

Сума наданих з початку року пільг на житлово-комунальні послуги склала майже 103 мільйона гривень.
Для забезпечення стабільності витрат незаможних родин при зростанні вартості житлово-комунальних послуг в області діє програма житлових субсидій.

У травні житлові субсидії одержувало більше 10 тисяч домогосподарств, або 2 % від всіх домогосподарств в області, сума наданих їм протягом поточного року субсидій становить 38,8 мільйонів гривень.

Окрім того, у зв’язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги в Україні запроваджується компенсація додаткових витрат на їх оплату. Компенсація надаватиметься сім’ям, середньомісячний сукупний дохід яких за попередні шість місяців у розрахунку на одну особу не перевищує величини прожиткового мінімуму для сім’ї (близько 1 190 грн. на особу). Детальніше з формулою розрахунку можна ознайомитися на сайті облдержадміністрації, – поінформувала Алла Нечипоренко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x