У Білозір’ї з почестями перепоховали загиблих радянських солдатів

У Білозір’ї з почестями перепоховали загиблих радянських солдатів

Сьогодні в Білозір’ї Черкаського району відбулося перепоховання останків дев’яти бійців Червоної Армії, які загинули в грудні 1943 року, визволяючи село від німецько-фашистських окупантів. Свій останній прихисток радянські солдати знайшли в центрі села біля обеліска Слави. Їхні останки, зібрані в дві труни, після заупокійного молебню та автоматних залпів почесної варти опустили в спільну могилу, повідомляє власний кореспондент \”Нової Доби\”.

Захоронення безіменних солдат у лісі на околиці села відшукали члени громадської організації «Закінчимо війну». Сільський голова Білозір’я Володимир Міцук подякував їм за цю «велику роботу» й висловив сподівання на подальшу співпрацю, «бо в довколишніх лісах таких захоронень ще багато».
– Усіх полеглих захисників Вітчизни треба перезахоронити за християнськими звичаями і з військовими почестями, – вважає Володимир Павлович. – Це буде шана від усіх жителів села.

Ні особистих жетонів, ні документів при загиблих не було, тож їхні імена поки що залишаються невідомими. Відомо лише, що це були бійці 62-ї Гвардійської дивізії.

У церемонії перепоховання взяли участь голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко, голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко, представники районної та обласної влади, жителі села.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x