Захворювання інсультом в черкасців зросло в 4 рази

Захворювання інсультом в черкасців зросло в 4 рази

Про зростання захворювань, актуальних питаннях неврології йшлося під час міської науково-практичної лікарської конференції, яка відбулася 19 червня 2014 року на базі КЗ «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» Черкаської міської ради. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської міської ради.

Учасники конференції детально розглянули питання профілактики ішемічного інсульту у пацієнтів з фібриляцією передсердь ( далі – ФП); нову еру антитромботичної терапії при ФП та методи реабілітації хворих інсультом. Також було проаналізовано причини болі в спині, заслухано консультацію щодо диференціальної діагностики больових синдромів, сучасних підходів до лікування, застосування техніки блокад.

У роботі конференції взяли участь професор, завідуюча кафедрою неврології та рефлексотерапії Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика Наталія Свиридова, завідуюча неврологічним відділенням КЗ «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» ЧМР Наталія Яковлєва, неврологи, нейрохірурги, кардіологи, терапевти, сімейні лікарі лікувальних закладів міста.

У своїх доповідях фахівці наголосили, що в наш час цереброваскулярні захворювання , зокрема мозковий інсульт, становлять одну з найактуальніших проблем сучасної медицини.

За статистичними показниками цереброваскулярної патології, інвалідізації та смертності населення, Україна займає одне з перших місць. З кожним роком захворюваність на ішемічний та гемарогічний інсульт зростає.

За останні 15 років показник захворюваності на інсульт зріс майже в чотири рази.

Як інформують у КНП « Черкаський міський інформаційно-аналітичний центр медичної статистики та здоров\’я ЧМР», у м. Черкаси 2013 року трапилось 853 захворювання на 100 тис. населення, тоді як в 2012 р. – 771.

На сьогоднішній день інсульти помолоділи, все частіше ними стали хворіти люди молодого та працездатного віку.

Так, торік у нашому місті на мозковий інсульт серед людей працездатного віку зареєстровано 151 захворювання на 100 тис. населення, тоді як в 2012 – 57.

Факторами ризику є артеріальна гіпертензія, шкідливі звички (тютюнопаління, зловживання алкоголем тощо), спадкова схильність.

Також на конференції було розглянуто питання щодо застосування сучасних високоактивних засобів профілактики інсультів при серцевій патології; диференціальної діагностики больових синдромів в спині та сучасні підходи до їх лікування.

Відзначено, що до 80% людей протягом життя відчувають болі в пояснично-крижовій області, 17 % пацієнтів страждають хронічними болями, а 11% – відчувають соціальну дезадаптацію через больовий синдром.

Учасники конференції взяли активну участь в обговоренні вищезгаданих питань і наголосили, що найдешевшим методом лікування мозкового інсульту є його профілактика.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x