Голова облради відвідала бійців батальйону «Донбас»

Голова облради відвідала бійців батальйону «Донбас»

23 червня 2014 року голова обласної ради Валентина Коваленко відвідала бійців батальйону «Донбас» Національної гвардії України, які наразі проходять військову підготовку у с. Нові Петрівці на Київщині. Учора вони складали присягу на вірність українському народу і вже через кілька днів чекають відправки на Схід України для участі у антитерористичній операції. Про це «Нову Добу» поінформували в обласній раді.

Це вже втретє з Нових Петрівець відправляють бійців Нацгвардії. Цього разу присягу на вірність народу склали більше 600 добровольців, з них 360 осіб – це бійці батальйону «Донбас», інші – резервісти. На сьогодні розпочато комплектування нового батальйону, у ряди якого вже записалось більше 200 осіб.

У рядах батальйону «Донбас» проходять вишкіл й 15 наших черкащан. Серед них є молоді хлопці призовного віку, нещодавні студенти, є чоловіки середнього віку й один найстарший, якому за шістдесят, а також жінки, які нарівні з чоловіками несуть усі тяжби служби й готові йти на передову хоч завтра.

Після складання урочистої присяги, бійців привітав Начальник управління Північного територіального об’єднання Національної гвардії України генерал-майор Микола Миколенко та командир батальйону «Донбас». Останній, зокрема, відзначив високу стійкість бійців, їхній патріотизм та відданість рідному народу:

Привітала вояків зі складенням присяги й побажала Божого заступництва голова обласної ради Валентина Коваленко.

Благословив та провів освячення бійців духовний капелан Майдану отець Павло Добрянський. Після чого, привітати бійців мали змогу рідні, близькі та друзі.

Спілкуючись із командуванням батальйону, голова обласної ради основну увагу звернула на проблеми й потреби наших черкащан: обмундирування, технічне забезпечення та харчування. Поспілкувалась Валентина Михайлівна й з нашими бійцями, поцікавилась їхніми потребами й побажаннями. Окрім прохання допомогти доукомплектуватись зброєю, вони просили підтримати й харчами – солодощами, продуктами тривалого зберігання, цигарками тощо. Вона також відвідала розташування батальйону, оглянула умови проживання хлопців.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x