На Лисянщині раніше судимий злочинець обкрадав односельців

На Лисянщині раніше судимий злочинець обкрадав односельців

Чоловік не встиг вийти з місць позбавлення волі, як знову став на хибний шлях. Протягом тижня він вчинив три кримінальні правопорушення, за що і був затриманий правоохоронцями. За скоєне йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

В Лисянський райвідділ міліції надійшло декілька заяв від жителів одного із сіл району. Люди розповідали, що з підсобних приміщень їхніх домоволодінь викрадено гроші, продукти харчування, горілчані вироби, а в одному випадку зловмисник навіть прихопив з собою 35 кілограмів пшениці.

Розмовляючи з потерпілими правоохоронці звернули увагу на цікаву закономірність – люди розповідали, що напередодні крадіжки біля кожного домоволодіння бачили місцевого 33 – річного жителя, який нещодавно повернувся з місць позбавлення волі. Як з’ясувалося, в селі за ним давно ходила недобра слава, чоловік вів асоціальний спосіб життя і раніше вже був судимий за майнові злочини. Підозрюваного знайшли за місцем проживання та доставили до райвідділу міліції для дачі показів.

Під час розмови із слідчим зловмисник зізнався у скоєному та розповів, що після виходу із місць позбавлення волі на шлях виправлення не став, а продовжив звичну для себе справу – заробляти на прожиття крадіжками. Вдень ходив селом та видивлявся, де і в кого можна було щось вкрасти. Не оминав увагою відчинені гаражі, сараї, літні кухні та інші прибудинкові приміщення. Спершу непомітно викрав гаманець з грошима із будинку односельчанки, наступного дня вчинив ще дві крадіжки. Викрадені речі хотів продати, але не встиг. Співробітники міліції виявили та вилучили в його будинку ряд речових доказів, які вказували на причетність зловмисника до вчинення кримінальних правопорушень.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 186 Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. Відносно зловмисника обрано міру запобіжного заходу – арешт. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x