Чотирьох браконьєрів затримано на Канівщині

Чотирьох браконьєрів затримано на Канівщині

Працівники міліції затримали на Канівщині чотирьох браконьєрів, що займалися незаконним виловом риби. У зловмисників вилучено понад тисячу рибин, знаряддя лову та плавзасоби. Їхні дії кваліфіковані слідчим за статтею 249 Кримінального кодексу України. про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.
Співробітники міліції лінійного відділу в річковому порту Черкаси постійно проводять профілактичні заходи з метою охорони акваторії Кременчуцького водосховища. Ефективність рейдів значно підвищується коли до них долучаються представники різних відомств та служб. Так, нещодавно було проведено спільний рейд, в якому взяли участь співробітники черкаської держрибоохорони та інспекції з безпеки на морському та річковому транспорті.
Під час відпрацювання кваліфікованими фахівцями проводилась роз’яснювальна робота з судновласниками стосовно правил поводження на воді, перевірка необхідної документації на плавзасоби та виявлення різного роду порушень.

Так під час відпрацювання акваторії річки Дніпро в районі міста Канева правоохоронцями було задокументовано два факти браконьєрства та затримано чотирьох чоловіків, що займалися незаконним рибним промислом. Зловмисників було затримано на роздільній дамбі, де вони облаштувалися подалі від людських очей та зайвої уваги. Але уникнути відповідальності їм все ж не вдалося.

Працівники міліції вилучили у зловмисників два металеві човни з навісними двигунами, 18 рибальських сіток та понад тисячу рибин виловлених за допомогою заборонених знарядь лову. Сума збитків нанесених державі становить близько 150 тисяч гривень.

Наразі відносно зловмисників відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 249(Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України, що карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Триває слідство.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x