У Черкасах пройде етно-фестиваль до свята Купала

У Черкасах пройде етно-фестиваль до свята Купала

У неділю, 6 липня 2014 р. у Черкасах у Долині Троянд відбудеться етно-фестиваль «Черкаська ніч на Івана Купала. Повернути землю до миру». Ведучі заходу – заслужена артистка України Анжеліка Рудницька та актор Черкаського драмтеатру Олег Телятник. Про це «Нова Доба» довідалася з власних джерел.

Свято стартує о 14:00 з роботи «Міста майстрів». На городян та гостей міста чекає виставка-ярмарок робіт народних майстрів, майстер-класи з народного мистецтва (гончарі, ковалі, ляльки-мотанки, розпис хною, плетіння вінків, дівочих кос і т.д.). З 14:00 до 16:00 усіх запросять долучитися до створення символічного «Дерева бажань» у рамках проекту «Побажай країні щастя!». На величезному дереві бажань кожен зможе помістити і своє побажання.
О 16:00 відбудеться офіційне відкриття свята організаторами і першими особами міста та області. На черкасців чекають виступи творчих місцевих колективів, етно-показ національного вбрання від Будинку моди «RITO» та Бутік-ательє «ОТАМАН» (м. Київ) та Школи моделей Центру дитячої та юнацької творчості.

О 17:15 буде встановлено рекорд наймасовішого «Кривого танцю». Згодом перед учасниками дійства виступлять Народна артистка України Ніна Матвієнко, вокально-інструментальний ансамбль «Кобза», етно-співачка ILLARIA, Заслужена артистка України Анжеліка Рудницька, фольк-рок гурт «KOZAK SYSTEM».

Городяни та гості міста побачать вогняно-піротехнічне шоу, старовинний купальський обряд «Спалення Марени», стрибання пар через вогонь, пускання вінків на воду. У рамках свята також відбудеться нагородження за найдовшу дівочу косу, найкращий дівочий вінок та найкращий український костюм.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x