Етнографічно-реабілітаційний комплекс відродить память про своє

Головною метою створення етнографічно-реабілітаційного комплексу є прагнення відродження у пересічного українця любові до свого українського духовного коріння: віри, народу, держави, культури та побуту. Неодноразово наш народ піддавався різноманітним утискам з боку тих або інших ворогів, яких поєднувала єдина мета – вони прагнули нас поневолити.

Найефективнішого засобу для поневолення цілого народу, аніж знищення пам’яті про своє коріння, годі й шукати. Саме таким шляхом, особливо протягом минулого століття, знищувалася наша духовність та культура. Винищення було колосальним – полягло мільйони українського люду, руйнувалися церкви, паплюжилася мова та культура. Та досягти мети загарбників завадили пам’ять про своє та любов до рідного. І саме ці чинники зіграли вирішальну роль у тому, що український народ зумів встояти у тяжкі часи свого існування.
Створення комплексу необхідно для того, щоб кожна людина, якій небайдуже, якого вона роду і де вона живе, на власні очі пізнала велич і красу Української землі та її народу. Прийшовши до етнографічно-реабілітаційного комплексу, ви згадаєте своє коріння та ким ви є насправді: через храм Божий зможете заглибитись у свою душу і приблизитись до Бога; через ознайомлення з українською стародавньою архітектурою, побутом та народними ремеслами відчути себе нащадками та співучасниками могутнього української народу та культури; а через споглядання надзвичайно красивої природи: лісу, квітів, чистоти та охайності, загорітися бажанням створити подібну красу на тому шматочку землі, який є біля вас. Саме таким чином, через пам’ять про своє, любов до рідного та спільними зусиллями, наш народ буде щасливо існувати і ми зробимо нашу Україну красивою і прекрасною.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x