Черкаським підприємствам надано пільги з оподаткування

Черкаським підприємствам надано пільги з оподаткування

25 червня регіональна комісія з питань надання державної допомоги підприємствам та організаціям громадських організацій інвалідів у Черкаської області розглянула право користування пільгами з оподаткування та інших матеріальних заохочень шести виробництв, де працюють люди з обмеженими можливостями. Провів нараду заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль, доповідач – начальник управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку департаменту соціального захисту населення ОДА Олександр Павлюк. Про це «Новій Добі» повідомили в ОДА.

Комісія ретельно вивчила економічний стан кожного підприємства, враховуючи його потужність, прибуток та дохід, кількість працевлаштованих інвалідів, розмір їхньої заробітної плати та надання матеріальної допомоги. Адже користування пільгами з податку на додану вартість, на прибуток та плати за землю (оренду приміщень) повинно спрямовуватися на потреби цієї незахищеної категорії громадян, а не на фінансові привілеї для керівництва. Проте майже кожне досліджене підприємство використовує гроші, що залишаються у внутрішньому користуванні від пільг, на поповнення обігових коштів, відрахування засновнику і лише маленька їх частина іде на матеріальну допомогу працівникам-інвалідам.

За рішенням комісії пільги з оподаткування надано Звенигородському учбово-виробничому підприємству Українського товариства сліпих (31 працівник з інвалідністю), підприємству «ЛіЗ» обласного громадсько-соціального об’єднання «Асамблея інвалідів Черкащини» (4 інваліди), підприємству «Палліум» Черкаської обласної громадської організації «Турбота про інвалідів» (2 інваліди з трьох працівників по штату), Черкаської обласної організації УТОГ (16 інвалідів). Підприємство «Благодія-Центр» матиме пільги за умови збільшення відсотку з прибутку від пільг на соціальні напрями до 15 %.

Відмову отримало лише об’єднання «Нью Рентал Груп» Жашківської міської громадської організації інвалідів «Нова надія –2012», яке претендувало на 764 483 грн з Фонду соціального захисту інвалідів на купівлю двох легкових автомобілів КІА-Ріо з метою створення двох робочих місць для інвалідів. Комісія визнала таку пропозицію для підтримки людей з обмеженими можливостями соціально недоцільною.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x