В Худяках таки буде «Бондюель»?

В Худяках таки буде «Бондюель»?

Відновити в Худяках Черкаського району будівництво заводу «Бондюель» та повернути в регіон французького виробника консервованих овочів має намір голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко. Можливості та умови подальшої співпраці з інвестором обласна влада обговорила вчора під час зустрічі з керуючим компанією «Жеріко Франс», що в Парижі, Жеремі Бутью.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

Очільник краю визнав, що тоді з французькою компанією обійшлися непорядно: мовляв, замість сприяння інвестору, проти нього безпідставно відкрили дві кримінальні справи. Їх, запевняє, закриють вже наступного тижня й обіцяє простягнути руку допомоги компанії.

– Зараз нам хотілося б дізнатися, наскільки у вас залишився інтерес до цього краю і бажання інвестувати в область, – сказав голова ОДА Юрій Ткаченко. – Зі свого боку, ми готові допомогти з відновленням дозвільних документів на будівництво, термін яких уже вичерпався. У цілому нині ми намагаємося створити всі необхідні умови для того, щоб інвестор почувався тут комфортно. Для цього вже працюємо над створенням комунального підприємства «Агенція розвитку Черкащини». Зокрема, й для того, щоб не було бажання з боку чиновників залізти в кишеню іноземним бізнесменам і забрати те, що вони могли вкласти в інвестиційний проект.

За його словами, разом із залученням у область зарубіжних інвесторів хоче розвивати регіон з точки зору інфраструктури. Зокрема, це запуск аеропорту, як торгово-вантажного терміналу і будівництво автобану Київ-Дніпропетровськ через Черкаси.
Сам же пан Жеремі Бутью зізнався, що через нинішню нестабільну політичну ситуацію в Україні французькі інвестори дещо з пересторогою розглядають цю країну в плані капіталовкладень.

– Через кілька місяців, коли, сподіваюся, ситуація в країні стабілізується, більш вірогідно, інвестори захочуть повернутися, – зазначив керуючий компанією «Жеріко Франс» Жеремі Бутью. – На сьогодні питання інвестицій у Черкаську область з боку компанії «Бондюель» поки не закрите. Щойно повернуся до Франції передам ваше бажання й наміри керівництву компанії.
Разом із тим, за його словами, окрім французького виробника консервованих овочів є інший іноземний інвестор, який готовий реалізувати свої проекти в Україні.

А щоб підтвердити серйозність своїх намірів щодо допомоги інвестору обласна влада підготувала відповідний меморандум.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x