В області створено «Агенцію розвитку Черкащини»

В області створено «Агенцію розвитку Черкащини»

На Черкащині створено комунальне підприємство «Агенція розвитку Черкащини Черкаської обласної ради», що займатиметься залученням інвестицій у регіон. За таке рішення проголосувало 54 депутати. Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.

Питання агенції викликало жваву дискусію серед депутатів. Так, зокрема зняти це питання з порядку денного запропонував депутат облради Володимир Гресь, аргументуючи, що від появи цієї структури привабливість регіону не збільшиться, а кошти з бюджету витрачатимуться. Для того, аби у область пішли інвестиції, потрібно подолати корупцію. Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко звернувся до депутатського корпусу підтримати появу структури, що займатиметься інвесторами.
Обласний очільник нагадав, що капіталовкладення у область – це нові робочі місця, податки до бюджету та підвищення інвестиційного рейтингу області, яка сьогодні знаходиться на останніх позиціях.

Депутат Володимир Вовченко вніс пропозицію про підпорядкування новоствореної структури не обласній раді, зокрема Управлінню майном обласної комунальної власності, як планувалось, а департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків ОДА. Зрештою, перші дві спроби прийняття рішення виявились невдалими – «ЗА» проголосували 49 та 41 народних обранці. Лише з третьої спроби депутати у кількості 54 особи підтримали створення Агенції регіонального розвитку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x