В області зменшилась кількість захворювань системи кровообігу

В області  зменшилась кількість захворювань системи кровообігу

У Департаменті відбулося засідання колегії. Захід проводив в.о. директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Найдан. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА.

Так, під час свого виступу Світлана Журба доповіла про стан і якість надання медичної допомоги хворим на інфаркт міокарду та гострий коронарний синдром на Черкащині. Зокрема, відзначивши, що загальна захворюваність хворобами системи кровообігу в області у 2013 році зменшилась до 7103,9 на 10 тис. дорослого населення (в 2012р. – 7325,2), по Україні – 7008,9.

– Серед усіх хвороб системи кровообігу одним із самих загрозливих є гострий інфаркт міокарду, – зазначила Світлана Василівна. – Це поширене захворювання призводить до високої смертності та інвалідності саме у працездатному віці. За даними офіційної статистики в Україні в 2013 році зареєстровано 50,5 тис. випадків інфаркту.
На Черкащині протягом останніх 2-х років показник захворюваності гострим інфарктом міокарду не змінився і становить 15,0 на 10 тис. дор. нас. В працездатному віці показник захворюваності збільшився – 6,0 на 10 тис. прац. нас. (в 2012р. 5,0); по Укр. – 5,6 (в 2012 р. 5,4), це значно менше ніж виявляється інфаркт міокарду в розвинених країнах світу.

За словами обласного кардіолога, найбільші рівні захворюваності на інфаркт міокарда в Жашківському (20,1), Драбівському районах (18,1), у містах Умань (18,8) та Ватутіно (18,7). Найнижчі показники – в Черкаському (8,9), Городищенському (10,5), та Маньківському районах (11,9). Ці показники, в першу чергу, залежать від організаційно-методичної роботи в районі.

У ході проведення засідання колегії розглядались питання про результати роботи ендоскопічної служби, про заходи щодо удосконалення діяльності закладів охорони здоров’я з питань формування здорового способу життя, щодо контролю якості лікарських засобів та виробів призначення тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x