Компенсацію на «комуналку» отримають ті черкащани, дохід яких менший за прожитковий мінімум

Компенсацію на «комуналку» отримають ті черкащани, дохід яких менший за прожитковий мінімум

З 1 липня вступає в дію Закон України «Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги».

Про це «Новій Добі» повідомили в департаменті соціального захисту Черкаської ОДА.

– Усі жителі області мають бути ознайомлені з тією системою соціальних компенсацій, яка запроваджується державою у зв’язку зі здорожчанням комунальних послуг, – зазначила Алла Нечипоренко, заступник начальника управління соціальних виплат та документообігу – начальник відділу соціальних виплат та пільг департаменту соціального захисту Черкаської ОДА.
Вона повідомила, що на рівні області була створена комісія, яка координуватиме роботу між органами соціального захисту населення та підприємствами. Останні надаватимуть інформацію про вартість комунальних платежів до підвищення тарифів і після їхнього підвищення, та нестимуть за неї повну відповідальність.
Про те, хто має право на компенсацію та які довідки для її отримання потрібні, розповіла заступник начальника відділу соціальних виплат та пільг Департаменту Тетяна Борисенко: «Спочатку ми маємо визначити, чи має право заявник на даний вид соціальної допомоги. Для цього підраховується середньомісячний дохід сім’ї за попередні шість місяців і порівнюється з величиною її прожиткового мінімуму. Якщо дохід не перевищує прожитковий мінімум, тоді громадянами надається довідка про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб та довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні. Після цього оформляється компенсація».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x