На Черкащині відкрили літературну школу-табір «Калавурня»

На Черкащині відкрили літературну школу-табір «Калавурня»

Учора, 28 червня 2014 року на базі табору «Дахнівська Січ» відбулося святкове відкриття триденної Всеукраїнської літературної наметової школи-табору «Калавурня». Це вже вдруге Черкащина об’єднує молодих і маститих митців слова, пензля та фото- й відео-мистецтва.Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської обласної ради.

Вперше захід було організовано минулого року за ініціативи членів обласної організації Національної спілки письменників України, зокрема, й тодішньої голови осередку, а на сьогодні – голови обласної ради Валентина Коваленко, а також за підтримки міського осередку ВМГО «Фундації регіональних ініціатив». Тоді захід проходив поблизу с. Руська Поляна в сосновому урочищі з однойменною назвою Калавурня.

Минулого року табір зібрав близько 50 осіб, цього – більше 80 молодих літераторів, які зібралися з усіх куточків України – від заходу до сходу, від півночі до півдня.

Відкриваючи літературний табір, голова обласної ради Валентина Коваленко перш за все привітала присутніх з Днем Конституції України та зауважила, що в ці дні дуже символічним є те коло єднання, яке сьогодні зібрало учасників «Калавурні»:

Голова обласної ради відзначила знаковість нашої національної єдності у тому, що Український Прапор на святі тримали учасники заходу з різних куточків України, штучно поляризованих в останні дні, – із Черкас та Донецька. Валентина Михайлівна відзначила окремих активістів торішнього літературного дійства та нагородила організаторів Олену Мяус та Оксану Гапаєву ювілейну відзнаку «200 років з дня народження Т.Г. Шевченка», а також вручила визнаним митцям та літераторам пам’ятні сувеніри.

У ході проведення літературної наметової школи-табору відбудуться літературні, комунікативні, мистецькі та художні майстер-класи й творчі студії під керівництвом голови обласної організації НСПУ Володимира Ткаченка та членів Національної спілки: поета, прозаїка і гумориста Івана Дубініна, письменника, журналіста і громадського діяча Сергія Пантюка, прозаїка, поета, кіносценариста та публіциста Василя Трубая, поета й літератора Олександра Солодара, письменниці-прозаїка Світлани Горбань, актора й кінорежисера Олександра Ігнатуші та інших.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x