В області цього року на ЗНО зареєструвалися 8 318 осіб

В області цього року на ЗНО зареєструвалися 8 318 осіб

Сьогодні під час прес-конференції Марина Макуха, координатор спостереження за ЗНО в Черкаській області та Наталія Лісова, проректор з питань ЗНО і моніторингу якості освіти Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників розповіли про перебіг та попередні результати ЗНО в області. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Спостерігачі від ОПОРИ були присутні на 50 пунктах тестування на Черкащині. Від сьогодні розпочалася друга додаткова сесія ЗНО й вона буде проходити до 15 липня, ЗНО буде відбуватися майже щодня, крім вихідних. –– Цього року тестування з математики й історії України відбувалися в один день, адже торік були скарги від абітурієнтів та батьків, що завдання з предметів були різних рівнів складності й це не давало можливість оцінити підготовку абітурієнтів об’єктивно, – розповіла Марина Макуха. – Винятком було лише тестування з української мови та літератури, тому що всі, хто хоче стати студентом повинні скласти це ЗНО. Тому тестування проходило в кілька етапів.

У Черкасах та області, як і в Україні в цілому, вступна кампанія проходитиме трішки пізніше ніж зазвичай з 11 липня. Це стосується всіх регіонів, крім Луганської та Донецької областей, там вступна кампанія за бажання навчальних закладів почнеться пізніше, а завершиться у вересні.
ЗНО у Черкасах проходило у спокійній обстановці, пункти відповідно оснащені, підготовлені.

– Цього року можна відмітити кращий рівень підготовки старших інструкторів та інструкторів. Лише був цього року поліграфічні браки в зошитах та бланках відповідей. Проблема в тому, що вони були надруковані дещо невчасно, почали друк у березні, потім припинили й продовжили тільки в квітні. Але вдавалося уникати таких неприємностей, – додала пані Марина.

Цього року металошукачі використовували на всіх пунктах тестування уже безпосередньо під час представлення відмітки абітурієнтам у їхніх сертифікатах. Не використовували металошукачів при вході на пункти тестування.
– Порушень цього року з боку абітурієнтів та персоналу набагато менше, ніж за попередні роки, – відзначила Наталія Іванівна. – Усього на ЗНО зареєструвалися 8 318 осіб, з них 6628 осіб – цьогорічних випускників, 1690 – минулорічних. 151 особа на Черкащині візьме участь у другій сесії ЗНО, це в основному представники Луганської та Донецької областей, Автономної Республіки Крим, що перереєструвалися та проживають зараз в області, а також ті абітурієнти, які не змогли взяти участь в основній сесії, бо була на те серйозна причина й їм дозволено це зробити в період додаткової сесії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x