Смілянські депутати розпочали підготовку до нового навчального року

Смілянські депутати розпочали підготовку до нового навчального року

На Смілянщині за ініціативи депутата районної ради, голови постійної комісії ради з питань освіти, культури, молоді, спорту та засобів масової інформації, директора Тернівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Анатолій Шулежка утворено комісію з питань підготовки шкіл району до навчального 2014/2015року. До складу комісії увійшли члени п’яти постійних комісій районної ради. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській облраді.

Днями проведено перше засідання. У її роботі також взяли участь начальник фінансового управління райдержадміністрації Любов Рак та начальник відділу освіти Василь Мельник, заступник голови районної ради Микола Половинка.

Василь Мельник ознайомив депутатів із головними проблемами та зазначив, що найперше, що гальмує їх вирішення – гостра недостатність коштів, зокрема, на капітальні ремонти, через недостатнє наповнення районного бюджету. Тому й головною темою засідання комісії стало питання: де знайти кошти і куди перш за все їх спрямувати.

Серед інших, члени комісії виокремили кілька напрямків роботи – це капітальні ремонти даху Тернівської школи та фундаменту Мельниківської, тому що ще рік зволікання може привести ці приміщення до аварійного стану. Також гостро стоять питання забезпечення водопостачанням Ковалиської загальноосвітньої школи; заміни котла опалення Малостаросільської; оформлення відведення земельних ділянок під приміщеннями шкіл та пришкільних територій; виконання заходів з енергозбереження тощо.

Комісія рекомендувала звернутись до голів обласної ради і облдержадміністрації щодо надання субвенції з обласного бюджету на ремонт даху Тернівської загальноосвітньої школи та до народного депутата Віктора Тимошенка щодо сприяння у вирішенні питання. Начальнику відділу освіти райдержадміністрації Василю Мельнику запропоновано активізувати роботу із директорами шкіл щодо залучення спонсорських коштів та сприяння більш активної участі підприємців у забезпеченні соціальної сфери сіл, а також покращення співпраці із сільськими головами району щодо надання субвенцій районному бюджету. Особливо було наголошено заступнику голови районної ради та начальнику фінансового управління райдержадміністрації про негайне вирішення питання підготовки тендерних процедур на закупівлю електроенергії, газу та теплопостачання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x