Нирочникам Черкас потрібно 6 млн на лікування

Нирочникам Черкас потрібно 6 млн на лікування

Аби забезпечити річну потребу в коштах на лікування хворих з нирковою недостатністю, потрібно віднайти ще шість мільйонів гривень. Обласна влада обіцяє зібрати ці кошти хворим для проходження гемодіалізу у ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна».

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА.

В Черкаській області гемодіаліз проходять 214 хворих, з яких 62 у ТОВ «Фрезеніус» (дві особи – переселенці зі Східної України). Інші – на базі Черкаської обласної лікарні та двох її філій в Уманській та Звенигородській центральних районних лікарнях. Загальна річна потреба для лікування у коштах становить 14 717,7 тис. грн.

Як зазначає в.о. директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Найдан, кошти на закупівлю послуг гемодіалізу вже виділені у Черкасах, Золотоноші, Каневі, Смілі, Умані, а також у Городищенському, Драбівському, Золотоніському, Кам’янському, Канівському, Корсунь-Шевченківському, Христинівському, Черкаському, Чорнобаївському районах.
– Розпочато тендерні процедури у Канівському та Кам’янському районах, проте враховуючи коливання курсу гривні «Фрезеніус» вже кілька разів змінював ціну для проведення 1 процедури гемодіалізу, – повідомляє Олег Найдан. – Так, зараз її вартість становить 1493 грн, тоді як у лютому вона становила 1154,05 грн. Для порівняння, ціна на 1 процедуру гемодіалізу в обласній лікарні та її філіях становить 1095, 85 грн.

За словами Олега Володимировича, цей факт значно уповільнює прийняття на сесіях місцевих та районних рад питання про виділення коштів на закупівлю послуг з гемодіалізу. До речі, обласна влада до Міністерства охорони здоров’я України неодноразово надсилала пропозицію по розробці та прийняттю Державної програми з підтримки хворих на ниркову недостатність.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x