На Черкащині 17-річна дівчина вкрала велосипед

На Черкащині 17-річна дівчина вкрала велосипед

Поки господар спав, зловмисниця викрала його велосипед. Дівчину затримано, викрадене повернуто власнику. Її дії кваліфіковані слідчим за статтею 185 Кримінального кодексу України. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.
До Черкаського райвідділу міліції із заявою про крадіжку велосипеду звернувся 38-річний житель одного із сіл району. За вказаною адресою черговим було направлено слідчо-оперативну групу та дільничного інспектора міліції.
Прибувши на місце події, правоохоронці взялися за справу. Експерти-криміналісти розпочали огляд, а оперативники почали з’ясовувати все в деталях. Спілкуючись з потерпілим вони дізналися, що господар, прокинувшись вранці, виявив відсутність велосипеда на подвір’ї свого домоволодіння.
Чоловік додав, що велосипед завжди залишав на цьому місці, адже його собака нікого стороннього на територію домоволодіння не пускає, а в разі, коли заходить стороння особа, – голосно гавкає, проте цієї ночі «охоронець» мовчав. Уважно вислухавши потерпілого, правоохоронці відразу зійшлися у думці, що до вчинення даного кримінального правопорушення причетна особа, яка близька до родини потерпілого та є частим гостем на його подвір’ї.
Перевіряючи можливих підозрюваних та проводячи оперативно-розшукові заходи, правоохоронці отримали інформацію про те, що до вчинення крадіжки може бути причетна місцева 17-річна дівчина, яка раніше товаришувала з сім’єю потерпілого. Запросивши її до опорного пункту, в присутності місцевого вчителя працівники міліції запропонували дівчині розповісти, як саме вона проводила свій час протягом декількох діб.
Розуміючи, що її викрито і про її незаконні діяння все відомо дівчина зізналася у вчиненому. Вона розповіла, що не працює та проживає окремо від батьків. Через нестачу коштів зважилася на крадіжку. Вкрадений велосипед заховала неподалік свого помешкання у кущах. Планувала продати його за низькою ціною, але на заваді її планам стали працівники міліції.
Наразі за даним фактом слідчим відділенням Черкаського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафа від п\’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадських робіт на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x