У Чигирині організували флешмоб

У Чигирині організували флешмоб

У Чигирині провели флешмоб «Ми за єдину і мирну країну». Організовуючи його, громадські активісти-ініціатори мали надію, що захід стане теплим домашнім святом для молоді міста. Проте на нього відгукнулися не лише молоді, а й люди різного, навіть пенсійного віку. Межі міста воно теж переросло, адже на нього завітали і молоді люди із Стецівки та Галаганівки. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Ремарка».

Можна сказати що нинішнє свято щедро прикрасили, ставши його родзинкою, чигиринські байкери та автомобілісти і козаки й козачки із ГО «Бастіон». Організаційно долучилися до заходу і громадські активісти із ГО «Перша народна Рада». Прийшли і дехто з Чигиринської Народної ради.

І головне – було чимало молоді: у вишиванках, з атрибутами та аксесуарами в кольорах національного прапора нашої держави.

Жовто-блакитної гами свята ще до його початку значно побільшало, адже велика частина його учасників вистроїлася у чергу біля нашої місцевої художниці Олени Черноус, щоб оздобити своє обличчя, а хто й передпліччя в стилі національного боді-арту.

Продовжили вшанування героїв, що пішли у вічність і в акції «Червона кров на білих пелюстках»: вмочали білі, як чистота юності, квіти у червону фарбу, аби цим виразити і шану, і протест проти загибелі цвіту української нації.
Дуже символічно, що коли хлопці із «Бастіону» хотіли зробити салют – зброя не вистрелила. І в цьому люди побачили знак: війна закінчиться…

В підтримку живих героїв військових протистоянь в ході цього зібрання було продовжено благодійний марафон по збору коштів на придбання бронежилетів й іншої амуніції та екіпіровки для солдатів АТО. Активний учасник заходу батько солдата-контрактника Максима Мірошнікова, що служить в гарячій точці, не міг без сліз дивитись, як до скриньки опускали пожертви найменші чигиринці та такі ж молоді, як його син, люди…

Виразити свою позицію від наймолодших жителів міста прийшли молоді матусі, які одягли колясочки своїх малюків у національному стилі та жовто-блакитних кольорах. На жаль, «крихітний чигиринський автомайдан» цього дня представили лише дві родини Проценків та Рясиків, але, віриться, надалі їх буде більше, бо усі чигиринські матусі бажають, щоб був мир в Україні.

Проте, високу масовість і організованість цього разу показав дорослий авто-мото-загал. До акції на своїх залізних конях долучилися близько 20 чигиринських козаків-байкерів та з півдесятка авто.

Спочатку під козацький марш вони винесли на майдан п\’ятиметрове українське знамено, на якому кожен учасник міг написати своє побажання і бачення нинішньої ситуації. Колективно було вирішено, що цей прапор нині стане своєрідним записником думок громадян на різних заходах краю і міста, який через кілька років ми віддамо до музею Богдана Хмельницького, як цінний артефакт буремних подій сьогодення.

Далі байкери і автомобілісти, прикрасивши свої машини і мотоцикли прапорами, плакатами-запрошеннями допомогти солдатам АТО, а заодно і.. вишиванково-віночковим розмаїттям юних чигиринчанок на задніх сидіннях рушили коловим маршрутом від Нового Чигирина до Стецівки через Галаганівку. З собою взяли і благодійну скриньку, до якої люди жертвували кошти на допомогу солдатам.

А інші учасники заходу здійснили марш із прапором на Замкову гору. По дорозі ці прапороносці не просто несли величезне полотнище, а й співали «Червону калину», скандували національні гасла і запрошували приєднатись до себе туристів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x