На Черкащині вирощують сотні кущів маку

На Черкащині  вирощують сотні кущів маку

Співробітниками Канівського міськвідділу міліції було виявлено незаконне насадження маку у кількості понад 400 кущів. Незаконний посів на своїй присадибній ділянці організувала 49-річна жителька одного із сіл району. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Жінка переконувала правоохоронців, що насадження маку зберігала виключно для власних потреб, проте перед законом усі рівні і їй доведеться відповідати відповідно до норм чинного законодавства. За фактом виявлення незаконного насадження відкрито кримінальне провадження за статтею 310 Кримінального кодексу України. Незаконне насадження було знищено, а рослини вилучені та направлені на експертизу.

В Корсунь-Шевченківському та Городищенському районі області правоохоронцями також було виявлено незаконні посіви рослин снотворного маку. В обох випадках неозброєним оком було видно, що за рослинами ретельно доглядають прополюють, удобрюють та поливають. Загалом з двох ділянок правоохоронці вилучили 240 кущів. Одна із господинь, пояснюючи свої дії, запевняла правоохоронців, що вирощувала мак до свята Маковія, а з маківок хотіла зробити букети на продаж, інша розповідала про любов її родини до пиріжків з маком.

Подальше слідство безперечно встановить, для чого ж насправді вирощували забороні насадження на своїх городах господині, але відповідно до законодавства їхні дії підпадають під відповідальність згідно статті 310 Кримінального кодексу України , тобто посів або вирощування снотворного маку чи конопель. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до п\’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x