Жашківчанину «світить» 6 років за крадіжку грошей та коштовностей

Жашківчанину «світить» 6 років за крадіжку грошей та коштовностей

Лише кілька годин знадобилося працівникам міліції, щоб встановити та затримати крадія, який викрав з будинку місцевих жителів гроші та коштовності. За вчинене йому загрожує до шести років позбавлення волі. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі Черкаської міліції.
До оперативного чергового Жашківського райвідділу міліції із заявою про крадіжку звернувся 19-річний житель одного із сіл району. Потерпілий розповів, що вдень пішов з дому у справах, коли повернувся, то виявив, що одне із вікон будинку пошкоджене, речі всередині приміщення розкидані, а його барсетка, в якій лежали гроші та срібні коштовності, зникла.

Правоохоронці відразу розпочали заходи щодо встановлення особи зловмисника та його місця знаходження. В першу чергу, провели подворовий обхід та опитали можливих свідків. Під час розмови з місцевими жителями до працівників міліції надійшла інформація, що напередодні громадяни бачили молодика, який виходив з двору потерпілого. 23-річний хлопець раніше проживав у даному селі, тому знайти його було не складно.
Підозрюваного затримали за місцем проживання та доставили до райвідділу міліції для дачі пояснень. Розуміючи, що його викрито, він зізнався у вчиненні крадіжки. Розповів, що нещодавно звільнився з місць позбавлення волі. Коли повернувся додому, на роботу влаштовуватися не захотів, а продовжив заробляти звичним способом – крадіжками. Знаючи, що господарів не буде вдома, зайшов у двір, вийняв з вікна шибку, через яку проник до будинку, звідки викрав барсетку та срібні прикраси. Проте скористатися краденим чоловікові завадили правоохоронці.

Наразі відносно зловмисника відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185(Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Речові докази вилучено, частина з них повернута законному власникові, ведеться досудове слідство.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x