Очільник області пропонує розробити програму з утилізації сміття

Очільник області пропонує розробити програму з утилізації сміття

Відсутність централізованої утилізації сміття є, на думку голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка, одним із найболючіших питань в області. Лише найбільші міста мають організовану систему збирання та вивозу побутових відходів, решта ж населених пунктів, так би мовити, потопають у смітті. Багато стихійних сміттєзвалищ «прикрашають» вулиці й узбіччя доріг. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

– Треба створювати місцеві невеликі сміттєзбиральні бази, з яких фурами слід вивозити відходи на центральний полігон або сміттєпереробний завод, – запропонував очільник області.

На жаль, ретельне сортування сміття, що є основною вимогою для безвідходної переробки, також виконується не в повній мірі. Щоб очистити наші угіддя, Юрій Олегович дав доручення відповідним владним структурам розробити програму з утилізації сміття в області; для цього створити робочу групу, яка, спільно з органами місцевого самоврядування, має вивчити прогресивний досвід, опрацювати механізм залучення інвесторів та винести свої пропозиції на сесію обласної ради для обговорення та затвердження.

До Програми має також увійти й питання ліквідації промислових відходів. За інформацією директора департаменту екології та природних ресурсів Валерія Вишиваного, в області перебуває 320 т невідомих та заборонених хімічних речовин, і знищити їх досить проблематично, особливо в Катеринопільському районі, де кількість відходів найбільша.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x