Митрополит Черкаський і Канівський Софроній узяв участь у похованні Митрополита Київського і всієї України Володимира

Митрополит Черкаський і Канівський Софроній узяв участь у похованні Митрополита Київського і всієї України Володимира

Заупокійна Божественна літургія за спочилим Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Володимиром була звершена сьогодні, у День Різдва святого пророка і Предтечі Господнього Іоанна, 7 липня, о 7.00 на площі перед Успенським собором у Києво-Печерській Лаврі.
Про це повідомляє офіційний сайт Черкаської єпархії УПЦ.
Очолив богослужіння Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій у співслужінні всього єпископату Української Православної Церкви, архієреїв-представників Помісних Православних Церков, що прибули на похорон Предстоятеля, та великої кількості священнослужителів.
Разом з усією повнотою Української Православної Церкви біля труни спочилого молився й Митрополит Черкаський і Канівський Софроній.
Після Літургії на площі перед Успенським собором було звершено чин відспівування Блаженнішого Митрополита Володимира.
По завершенні труну з тілом хресною ходою було перенесено на братський цвинтар, що біля храму на честь Різдва Божої Матері на Дальніх печерах Лаври. Там звершено поховання тіла Блаженнішого Митрополита Володимира. Місце погребіння обрано саме те, на яке ще за життя вказав Митрополит Володимир.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x