Обласна влада радилася, чим допомогти військовим

Обласна влада радилася, чим допомогти військовим

Учора, 7 липня 2014 року відбулося чергове засідання робочої групи при голові обласної ради з питань надання оперативної допомоги військовослужбовцям, які беруть участь у антитерористичній операції на сході країни. У засіданні взяли участь перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (Яременко), обласний військовий капелан протоієрей Анатолій Лєщєнко, голова обласного осередку Товариства Червоного Хреста України, депутат обласної ради Іван Гретченко. Про це «Новій Добі» повідомили в обласній раді.

Розпочинаючи засідання робочої групи, голова обласної ради Валентина Коваленко відзначила, що на сьогодні для наших бійців головне – наша матеріальна й моральна підтримка, адже держава, на жаль, не в змозі забезпечити їх усім необхідним.

Робочою групою заплановано проведення спільних зустрічей усіх зацікавлених сторін, зокрема, із залученням представників духовенства та громадськості, депутатського корпусу, волонтерів і підприємців задля об’єднання зусиль і координації дій зі збору коштів, закупівлі необхідної амуніції чи одягу, продуктів харчування, засобів гігієни та медикаментів тощо. Адже до цього часу всі охочі могли надавати розрізнену допомогу, не завжди вчасну та необхідну нашим бійцям.

– Нам також потрібно активно залучати наших депутатів-підприємців, щоб кожен допоміг хто чим може: продуктами харчування, речами особистої гігієни, одягом та іншими промисловими чи харчовими продуктами, – зауважила Валентина Коваленко.

Як відзначив митрополит Іоан, перебуваючи не одноразово з гуманітарними місіями у зоні бойових дій, інформацію про потреби необхідно дізнаватися від самих солдатів. Зокрема, скарги стосуються відсутності у багатьох бійців амуніції – бронежилетів, берців, камуфляжу, а іноді й найпростішого – харчів, одягу й медикаментів.

Обговоривши шляхи співпраці та взаємні можливості щодо вирішення питань забезпечення військових необхідним, сторонами було визначено координаторів, які займатимуться обробкою звернень небайдужих організацій і громадян, їхніх можливостей допомогти. Ними визначено: заступника голови обласного осередку Товариства Червоного Хреста України Романчу Олену Григорівну та священнослужителя Української Православної Церкви Київського Патріархату обласного військового капелана протоієрея Анатолія Лєщєнка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x