Підприємці Черкас збільшили сплату єдиного податку на 3,2 млн грн

Підприємці  Черкас збільшили сплату єдиного податку на 3,2 млн грн

Єдиний податок завжди був і залишається вагомим джерелом надходжень місцевих бюджетів та є серйозним важелем державного регулювання діяльності підприємців, що є суб’єктами спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності. Якщо торік за І півріччя до місцевого бюджету міста надійшло 24,3 млн грн єдиного податку від фізичних осіб – підприємців, то за 6 місяців цього року надходження збільшились на 3,2 млн грн і становлять 27,5 млн грн.. Лише у червні надійшло понад 2,2 млн грн, що більше минулорічних надходжень на 0,3 млн грн. Про це «Нову Добу» поінформували в ДПІ у м. Черкасах.

За словами заступника начальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Олега Коваля таке зростання надходжень від «спрощенців» обумовлене не тільки законодавчими змінами, які розширили можливості підприємців і спростили перехід на сплату єдиного податку, а й підвищенням рівня культури, соціальної відповідальності бізнесу.
Цього року перевагами спрощеної системи оподаткування скористалися 10 889 підприємців-фізичних осіб Черкас, що на 133 платники більше, ніж у І півріччі торік.

Залежно від кількості найманих працівників і обсягів доходу, платники єдиного податку-фізичні особи поділяються на 4 групи. Наймасовішою в місті є ІІІ група. Зокрема, в обласному центрі налічується майже 2 тис суб’єктів господарювання, що перебувають у І групі, 3,4 тис підприємців – у ІІ групі, майже 5,5 тис – у ІІІ групі та лише 10 платників – у V групі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x