На Черкащині знищили більше 1200 рослин маку

На Черкащині знищили більше 1200 рослин маку

За останній тиждень правоохоронці Черкащини в ході проведення операції «Мак» знищили більше 1200 рослин маку. Відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України. Триває слідство. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

На території Черкаської області, як і всієї України, триває операція «Мак». Співробітники підрозділу по боротьбі з незаконним обігом наркотичних речовин посилено працюють над виявленням та знищенням незаконних посівів нарковмісних рослин і притягненням до відповідальності винних осіб. В цій складній справі їм допомагають і співробітники інших служб, такі як дільничні інспектори, оперативники карного розшуку та громадськість.

Так, нещодавно правоохоронцями було виявлено та знищено 5 посівівнарковмісних рослин, з них в Христинівському районі працівники міліції виявили дві ділянки, на яких росло понад 800 рослин маку, на Канівщині – 202 рослини, а на Звенигородщині – 148.

Власники ділянок, як правило, стверджують, що не мають ніякого відношення до незаконної діяльності, а дані рослини або «насіялися» самі, або їх зберігали, щоб використати насіння для випічки. Проте закон для всіх один і його потрібно поважати.

Наразі за всіма фактами виявлення посівів маку правоохоронцями відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п\’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Триває слідство, яке і встановить всі обставини цих кримінальних правопорушень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x