Черкаські ліси оборали для захисту від пожеж

Черкаські ліси оборали для захисту від пожеж

Понад тисячу кілометрів мінералізованих захисних смуг створили та оновили лісівники Черкаського лісгоспу протягом цього пожежонебезпечного сезону. Про це «Новій Добі» повідомили у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Розорані смуги завширшки більше 2 метрів захищають ліси від низових пожеж. Їх створюють переважно вздовж доріг, де високий ризик загорань молодих насаджень сосен. «Можуть і сірника, і недопалок кинути, від яких швидко спалахує суха трава. А це вже пряма загроза лісовому масиву. Тому мінсмуга – це такий собі буфер», – розповiдає директор лісгоспу Андрiй Пустовiт.
Мінералізовані смуги лісівники поновлюють кілька разів на сезон. Щоб не утворювалися глибокі канави, роботи проводять по черзі двома агрегатами. «Двовідвальний плуг створює заглиблення, рів. Тому наступного разу, коли поновлюємо, вже використовуємо диски, які збивають грунт всередину, і ми отримуємо просто зорану смугу», – пояснює Андрiй Пустовiт.

Захисні смуги оновлюють щомісяця протягом пожежонебезпечного періоду. Але лісівники створюють і нові. Це пов’язано зі збільшенням площ лісів – з’являються нові масиви, які потребують захисту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x