Черкащина попрощалась ще з одним Героєм

Черкащина попрощалась ще з одним Героєм

Сьогодні Черкащина провела в останню путь ще одного бійця, який загинув на Луганщині під час виконання АТО. Євгена Войцехівського, командира підрозділу «Холодний Яр», добровольця батальйону «Айдар» було вбито 7 липня під час перестрілки в комендатурі міста Щастя. Про це \”Нова Доба\” дізналася в ОДА.

Прощання із бійцем відбулось у Смілі, де він проживав. Сам загиблий був уродженцем Кам’янки. Віддати шану загиблому прийшли багато місцевих жителів, які проводжали воїна словами «Герої не вмирають!». Серед них – багато товаришів по зброї зі спущеними прапорами Холодноярської республіки. Загиблий мав дружину і двох синів – 3 та 5 років. До свого 35-ліття Євген Войцехівський не дожив 9 днів.

Розділити біль утрати з родичами воїна приїхали заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль та голова облради Валентина Коваленко.
– Часто виникає питання скільки має полягти наших героїв, аби війна закінчилась? Я вірю що ці тяжкі втрати не даремно. Я вірю у незламний бойовий дух української нації і у перемогу на нашій рідній землі, – сказав Віталій Коваль.

Віталій Володимирович передав слова скорботи від голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка та побажав воїнам бойової наснаги, міцності духу та віри в Україну та в Бога.
Обласною владою Євген Войцехівський був посмертно нагороджений відзнакою «За заслуги перед Черкащиною». Відзнаку вручили дружині Вероніці. Бойові товариші несли на руках труну зі своїм командиром до самого цвинтаря.

Довідка: Євген Войцехівський був патріотом, громадським активістом, служив у десантній частині міста Болград (Одещина), воював у Югославії. Любив спорт, зокрема футбол, виступав за футбольні команди Кам’янки, Сміли і Черкащини. У кінці травня вирушив добровольцем на Схід, як командир групи розвідки «Холодний ЯР» батальйону «Айдар». Їхня розвідгупа потрапила до засідки і він, прикриваючи відхід бойових товаришів, вступив у бій і загинув від кульового поранення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x