На Городищині злодії розкрадали металеві огорожі з могил

На Городищині злодії розкрадали металеві огорожі з могил

Щоб заробити на оковиту, двоє жителів одного із сіл Городищенського району викрадали металеві огорожі на місцевому кладовищі. Працівники міліції затримали зловмисників. Їхні дії кваліфіковані як наруга над могилою. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До чергової частини Городищенського райвідділу міліції звернулося кілька мешканців одного із сіл району з заявою про крадіжку металевих огорож з могил їхніх родичів. У ході проведення слідчо-оперативних заходів та при спілкуванні із місцевими жителями співробітникам міліції надійшла інформація, що в село приїздять люди, які скуповують металобрухт і останнім часом їхніми «постійними клієнтами» стали двоє односельців – 52-річний чоловік та 38-річна жінка. Вони жили разом, зловживали алкоголем і вели асоціальний спосіб життя, до того ж були неодноразово судимими за вчинення крадіжок. Міліціонери вирішили поговорити з ними, однак за місцем проживання підозрюваних не виявилося. Через декілька днів їх було знайдено в лісопосадці неподалік села. Чоловік та жінка були затримані та доставлені до Городищенського райвідділу міліції для дачі пояснень.

Як з’ясувалося, чоловік не так давно вийшов із місць позбавлення волі, його спільниця – очікувала на вирок суду за вчинення крадіжок і знаходиться під слідством. Однак це не завадило злочинній парочці продовжити незаконну діяльність. Вони зізналися у вчинених кримінальних правопорушеннях, свої дії пояснили тим, що ніде не працювали, а кошти на оковиту були потрібні. Саме тому на місцевому кладовище видивлялися, де можна розібрати металеву огорожу з могил, викрадали їх та здавали приїжджим скуповувачам металобрухту. Дізнавшись, що ними цікавляться працівники міліції, переховувались у закинутих будинках села та лісопосадці.

Наразі, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 297(Наруга над могилою) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п\’яти років або позбавленням волі на той самий строк. Правоохоронці продовжують перевіряти чи причетні зловмисники до інших схожих фактів крадіжок як на території села, так і Городищенського району. Досудове розслідування триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x