Черкаський каратист чемпіон Європи

Черкаський каратист чемпіон Європи

Черкаський каратист Олександр Науменко став чемпіоном Європи за версією WJKA. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

Золоту нагороду один з найвідоміших каратистів Черкащини виборов у бельгійському місті Едеген. Науменку вдалося вибороти свою медаль в куміте, де у контактних боях Олександр достроково виграв п’ять боїв.

Змаганнях з куміте за версією WJKA не мають поділу на вагові категорії, всі бажаючі виступають в абсолютній категорії. Це в першу чергу дає можливість перевірити себе у досить екстремальних поєдинках, де можуть змагатись атлети різних параметрів. Науменко був одним із найлегших спортсменів, які боролися у цій ваговій категорії і як зізнався «Черкаському спорту» навіть не розраховував на перемогу.

«Чемпіонати за версією WJKA завжди відрізніються своєю агресивністю та безкомпромісністю, адже у спортсменів фактично відсутня захисна амуніцію. Тобто, у повному контакті ти себе відчуваєш ніби у вуличному бою, різниця лише у чіткості правил, але це не вберігає від травм. Вибита щелепа та зламаний ніс у цих боях – це звична справа. Моїм головним завданням було не припуститися травми та пройти якомога далі. Правда, коли у першому колі проти мене вийшов габаритний турок я навіть засумнівався у своїх можливостях. Далі пішло легше я провів кілька важких боїв і умів здобути важливу перемогу», – зауважив новоспечений чемпіон Європи.

Нещодавно Науменко випробовував свої сили у чемпіонаті Світу за цією версією, однак там він зумів дістатися лише другого кола турніру, відтак цьогорічна перемога на чемпіонаті Європи є справжнім тріумфом черкаського спортсмена.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x