Очільник області створив «Агенцію регіонального розвитку»

Очільник області створив «Агенцію регіонального розвитку»

Прозоре й професійне управління, викорінення корупції з чиновницьких кабінетів, скорочення функцій контролюючих органів, розширення присутності вітчизняних виробників на внутрішньому і зовнішньому ринках, а ще – узаконення трудових відносин шляхом зниження соціального навантаження. Таких кроків від влади нині очікує бізнес. Про це під час зустрічі ділових кіл заявив голова обласного об’єднання організацій роботодавців Борис Райков. «Новій Добі» повідомили про це в прес-службі Черкаської ОДА.

За його словами, перш за все слід відновлювати роботу підприємств та докласти зусиль для того, щоб Черкащина могла наповнювати місцевий бюджет і стала менш дотаційним краєм.

– Тільки взаєморозуміння між владою й бізнесом зможе зробити нашу область інвестиційно привабливою. Спільними зусиллями ми маємо наповнювати місцевий бюджет, забезпечувати соціальні виплати, зберігати наявні робочі місця й створювати нові, – сказав Борис Сергійович. – Водночас, коли ми говоримо про самостійність, варто пам’ятати про те, що наша область є дотаційною, із запланованих майже 6-ти мільярдів доходів, чотири мільярди – дотацій.

У свою чергу голова обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко зазначив, що в області наявний потенціал для росту та додав, що готовий до конструктивного діалогу з бізнес-колами.

– У час військової агресії, політичної кризи й економічного спаду в країні маємо всі рухатися в одному напрямку й думати над тим, як у цих достатньо непростих умовах зберегти виробництво, залишити робочі місця, забезпечити наявні соціальні програми виплати, – сказав Юрій Олегович. – Я завжди буду на боці тих, хто створює робочі місця, там, де працює виробництво, вчасно сплачується заробітна плата й податки. Мене цікавить конструктивний діалог і чіткі рішення.

Очільник області повідомив, що натепер з метою покращення бізнес-клімату області за його ініціативи створено «Агенцію регіонального розвитку», а на базі черкаської торгово-промислової палати – Центр розвитку експортного потенціалу області. Водночас, введено мораторій на проведення перевірок малого бізнесу й проведено низку зустрічей із потенційними інвесторами.

Окрім того, під час зустрічі з бізнесом голова ОДА запросив підприємців долучитися до розробки Стратегії розвитку області до 2020 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x