Білозірська «Зоря» стала переможцем у матчі лідерів

Білозірська «Зоря» стала переможцем у матчі лідерів

Накал, емоції, інтрига та принциповість все це було у вчорашній грі «Уманьшерммаша» та «Зорі». Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

Лідери чемпіонату області вперше зустрілися у цьому сезоні. Значно ширший склад та прекрасна статистика цього сезону давала перевагу діючому чемпіону області. Уманчани вирішили взяти самовіддачею та дисципліною. Цей план Анатолія Дехтярьова спрацював на самому початку гри. Уманчани впевнено розпочали матч і створили кілька напівмоментів. Особливо гострими у ці хвилини виглядали фланги господарів.

Добре знайомий за виступами в «Ретро» – Вадим Гонщик кілька разів прострілював справа, правда до наднебезпечних моментів це не призвело. Ускладнювала ситуація з фланговою гостротою господарів травми крайніх захисників «Зорі». Як результат у принциповій грі фланговими беками у гостей були гравці які традиційно закривають інші позиції: Зоря та Гріщенко.

Пристосуватися до рваного темпу ферммашу «Зорі» вдалося за 15-ть хвилин гри. Відразу після цього Леван Кошадзе змістився з флангу у центр і майже з лінії штрафного майданчика пробив біля стійки воріт уманчан. Свій супершанс «Зоря» змарнувала у середині першого тайму: Ткаченко зумів виловити м’яч на лінії штрафного, протягнув його повз двох захисників до воротарського і у падінні після боротьби пробив у поперечину.

Цей удар струсонув не лише каркас воріт, а й господарі, які зуміли небезпечно огризнутися, Олег Войніков та Ілля Поліщук кілька раз «обстукалися стіночкою» і увірвалися у штрафний майданчик, удар молодого Поліщука забрав Іщенко (ще на старті гри Ярослав змінив у воротах Єрошова, який отримав травму спини).

Після цього свій момент втратив Трандафілов, який з небезпечної відстані відправив м’яч під опорну ногу Щербині, досвідчений воротар у цьому епізоді виручив. Єдиний гол у першому таймі був все ж на рахунку «Зорі». Триходівка Листопад-Кошадзе-Гопка завершилася небезпечним виходом на ворота форварда «Зорі», який з не зовсім зручного становища відправив м’яч під стійку воріт – 1:0. Для Олега цей гол став п’ятнадцятим у чемпіонаті!

На початку другого тайму шикарні 15-ть хвилин видав «Уманьферммаш». Знову потужно запрацювали фланги. Дві передачі-близнюки Гостєва на дальню стійку і призвели до жаданого голу . Якщо одну з них Олександр Гут відправив ударом з льоту біля стійки, то у другому епізоді він виконав скидку. Гут викотив м’яч на одинадцятиметрову позначку взітки ворота «Зорі» розстріляв Ілля Поліщук – 1:1.

Після встановлення паритету емоції закипіли. Причому кілька незначних, але гарячих штовханин на футбольному полі перекинулися на трибуни. У середині другого тайму трапився інцидент, який зіпсував враження навколо хорошої гри. На нечисленну кількість вболівальників «Зорі» накинулися з кулаками уманські вболівальники. Ймовірним мотивом останніх були вигуки приїжджих фанів.

Важко сказати чим би завершилося це побиття, якби на допомогу не пішли гравці. Тимофію Листопаду навіть довелося відштовхувати «доброзичливих» господарів від своїх земляків за що півзахисник і отримав червону картку.

Зрештою важко точно розібратися у моментах цього інциденту, однак особливо прикро, що в Умані не змогли впоратися з емоціями навколо гри, яка переросла у незрозумілу агресію, та й з безпекою на стадіоні.

Трохи раніше до цього прикрого інциденту «Зоря» зробила рахунок 2:1, це Кошадзе вдало реалізував пенальті за фол на Ткаченку. Наприкінці гри невелику перевагу мали господарі, але реалізувати її у забиті м’ячі команді Дегтярьова, яка грала у більшості, не вдалося. Тренер спробував оживити гру замінами, але зовні молоді резервісти мало чим допомогли команді. По великому рахунку в Умані протягом 100 хвилин (арбітр додав аж 9-ть) команди продемонстрували майже все на що здатні. Як результат у важкому матчі перемогу здобули гості – 2:1.

До речі, ця гра стала своєрідною репетицією перед фіналом Кубка Черкаської області, який «Зоря» та «Уманьферммаш» розіграє за два тижні у Черкасах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x