У Черкасах зловмисники торгували наркотиками

У Черкасах зловмисники торгували наркотиками

Співробітниками сектору по боротьби із незаконним обігом наркотиків УМВС України в Черкаській області затримано організовану групу у складі трьох осіб, які налагодили незаконне виготовлення та збут ацетильованого опію на території міста Черкаси. За вчинене зловмисникам загрожує до десяти років з конфіскацією майна. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До працівників міліції надійшла оперативна інформація про те, що в Черкасах здійснюється продаж наркотичного засобу опій ацетильований. Оперативники негайно розпочали перевірку, інформація підтвердилась. Як з’ясували правоохоронці, в місті налагодило свою роботу організоване злочинне групування, до складу якого входили місцеві жителі віком від 37 до 39 років. Зібравши необхідну доказову базу міліціонери затримали наркоторговців.

В розмові із підозрюваними правоохоронці встановили, що зловмисники діяли на території області протягом поточного року. Організував злочинну групу найстарший її учасник, який на початку 2014 року запропонував двом своїм знайомим отримати додатковий прибуток, виготовляючи та збуваючи небезпечне зілля. Чоловіки погодилися. Кожен з них мав чітко окреслені обов’язки: організатор у власній квартирі виготовляв ацетильований опій, 37-річний спільник шукав «клієнтів» та разом із 38-річним напарником збував наркотик.

Загалом, під час санкціонованого судом обшуку домоволодінь зловмисників, працівники міліції виявили та вилучили близько 80 мілілітрів ацетильованого опію, близько 4 літрів екстракту макової соломи, 6 літрів прекурсору, близько 500 грамів марихуани, вогнепальну зброю невстановленого виробництва і 9 набоїв до неї, а також понад 7 000 гривень, які були отримані від незаконного продажу отруйного зілля.

Наразі відносно зловмисників відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 307(Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п\’яти до десяти років з конфіскацією майна. Правоохоронці проводять досудове розслідування та встановлюють шляхи надходження сировини для виготовлення наркотику на територію міста Черкаси.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x