Для чорнобильців цього року з бюджету області виділено 7,3 млн грн

Для чорнобильців цього року з бюджету області виділено 7,3 млн грн

Днями під час засідання з представниками організацій людей з обмеженими можливостями заступник директора Департаменту соціального захисту ОДА Сергій Могилей поінформував присутніх про соціальний захист осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі Черкаської ОДА.

Так, Черкащина посідає п’яте місце серед областей України за чисельністю осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, понад 120 тис. осіб мають відповідний статус, з них 7,2 тисячі – інваліди, зокрема 66 осіб – дітей-інвалідів.

Варто зазначити, що на 2014 рік, для надання постраждалим громадянам області пільг і компенсацій, з Державного бюджету спрямовано майже 69,2 млн грн. (у 2013 році виплачено 62,7 млн грн.), які вчасно адресуються містам та районам.

Цьогоріч для забезпечення медичного обслуговування чорнобильців з державного та обласного бюджетів виділена найбільша сума з 2007 року – 7,3 млн грн., зокрема:
– на медикаментозне забезпечення чорнобильців в обласному центрі радіаційного захисту населення – 1млн 150 тис. грн.;
– на послуги із зубопротезування в обласній стоматологічній поліклініці – 150 тис. грн.;
– інші кошти – майже 6 млн грн., розподілено районам та містам області.

За словами Сергія Володимировича, наразі в житлових реєстрах перебуває 536 чорнобильців, з них першої категорії – 247 осіб, які очікують забезпечення пільговим житлом у рамках Державної програми «Забезпечення житлом постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи». Станом на 1 липня 2014 року Міністерством соціальної політики України не визначено обсяги фінансування зазначеної програми на 2014 рік у зв’язку зі скрутним економічним становищем у державі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x