Черкащани, засмагайте обережно!

Черкащани, засмагайте обережно!

Провідні дерматологи розповіли про методи профілактики шкірно-венерологічних захворювань, на які українці найчастіше можуть захворіти влітку. Про це «Новій Добі» повідомляє сайт «Здоров’я Черкащини».

Фахівці відзначили, що однією з найбільш актуальних проблем влітку вважається дія сонячних променів. У Черкаській області все ще залишається низькою культура догляду за здоров’ям шкіри, що є наслідком травмування шкіри сонячним ультрафіолетом та захворювання на рак шкіри та кератози.

За словами директора столичного ТМО «Дерматологія» Олександра Літуса, сонячна засмага, по суті, є тим фактором, що глибоко травмує шкіру та призводить до її старіння, а також є причиною виникнення раку шкіри та інших захворювань. Міф про користь засмаги вже спростований науковцями світового рівня, тому необмежене перебування на сонці піддає людину великим ризикам захворювання.

Фахівець надав декілька корисних порад із профілактики та захисту шкіри. Це, зокрема, виключення перебування на пляжі в період з 10 до 16 годин, відмовитися від відвідування соляріїв, категорично не допускати перебування на пляжі дітей у віці до 3-х років, застосовувати сонцезахисні засоби в період перебування на сонці та використовувати сонцезахисний одяг – капелюхи з широкими полями, сорочки з довгими рукавами та сонцезахисні окуляри.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x