Черкащину очікує спекотна погода

Черкащину очікує спекотна погода

Як поінформував начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, минулої суботи атмосферні фронти принесли на Черкащину грозові дощі, шквалистий вітер. Найбільше опадів випало в Звенигородському районі – 19 мм, на решті території області – 3-10 мм. У результаті інтенсивних дощів 12 липня були підтоплені вулиці м. Шпола. А за даними спостережень гідропоста Лисянка, за 6 год. тієї доби випало 36 мм дощу, що вважається небезпечним явищем погоди. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаського обласного центру з гідрометеорології.

Дощова погода заважала збиранню врожаю. Майже по всій області, окрім Чигирина, де випало обмаль дощу, знизився до безпечних значень показник пожежної небезпеки.

За прогнозом погоди на цьому тижні циклони проходитимуть по більш північних та південних широтах і лише зачіпатимуть наш край своїми атмосферними фронтами. 14-15 липня ще можливі локальні грозові дощі.

Температура в ці дні очікується вдень до +25+27°, вночі +15+17°. З 16 липня дощі припиняться і термічні показники зростатимуть до спекотних значень. Так, в період 16-20 липня – внаслідок впливу антициклону з північного сходу на території Черкащини прогнозується суха, спекотна погода. Стовпчики термометрів вдень підвищуватимуться до +27+32°, а в окремі дні можливо до +34°. Тому аграріям варто ефективно використовувати «вікна» погожої погоди.

Спека цього року жителям Черкащини не дошкуляла, проте в липні 2010 року температура повітря +35+37° трималась 3 дні поспіль. При цьому, середньодобова температура трималася у межах +25+27° і вночі було не нижче +18°.

У цьому році інтенсивність спеки не повинна перевищувати +32+34°, але при цьому можна очікувати на підвищену вологість повітря, що значно збільшує теплове навантаження.

Віталій Станіславович наголошує, що в Чигиринському районі знаходяться великі масиви лісів, 5 (надзвичайна) клас пожежної небезпеки, який встановився 13 липня почне і надалі зростати. Тому в лісах та на полях, особливо під час збирання врожаю, необхідно бути обережними з вогнем.

У спекотні дні радимо обмежувати час перебування на сонці, бажано більше вживати рідини, зберігати спокій та гарний настрій. Відомо, що вологовтрати людини при фізичній праці в жаркий день становить від 2 до 4-6 літрів, а емоційна та збуджена людина має більше шансів отримати тепловий удар.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x