В області відкрито 65 кримінальних порушень у кредитно-фінансовій сфері

В області відкрито 65 кримінальних порушень у кредитно-фінансовій сфері

Сьогодні на прес-конференції начальник відділу по злочинцях у кредитно-фінансовій сфері, підполковник міліції Дробот Сергій Володимирович зазначив, що з початку року відкрито державною службою 65 кримінальних порушень, з яких 21 у сфері банківської діяльності, 5 у сфері діяльності кредитних спілок, 32 правопорушення, пов’язаних із фінансовими установами і 2 – фальшивомонецтво. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».

На території області працює 705 відокремлених підрозділів, що представляє 64 банки юридичної особи, з них 4 державних банки. Також зареєстровано 32 кредитні спілки, що мають також відокремлені підрозділи. Проте лише 10-15% цих спілок функціонують у повну силу. Також працюють страхові компанії і ломбарди на території області та інші благодійні фонди.
Фінансово-кредитна сфера будується як на фінансових установах так і на банківських.

Задокументовано непоодинокі випадки шахрайських дій, пов’язаних із видачою кредитів. Розслідувались такі випадки щодо деяких працівників банку, яким надаються особисті дані людини, а саме паспорт, ідентифікаційний код. Вони отримували кредити на чужі документи, відповідно без її згоди. Клієнт нічого не знає, а десь через півроку їй приходить повідомлення, що вона має сплатити певну суму коштів.

В області існують також кредитні спілки. Люди вносять на депозитні рахунки кошти і відповідно вони використовуються або не за цільовим призначенням, або взагалі розкрадається службовими особами кредитних спілок.

На сьогоднішній день зареєстровано такий факт зловживання службовими особами кредитних спілок. На даний час уже оголошено підозру одному із керівників кредитної спілки.

Також триває слідство, ряд експертиз по іншим кредитним спілкам, відповідно по їхнім керівникам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x