На Черкащині зловмисники виготовляли фальшиві купюри

На Черкащині зловмисники виготовляли фальшиві купюри

Начальник відділу по злочинцях у кредитно-фінансовій сфері, підполковник міліції Сергій Володимирович Дробот на сьогоднішній прес-конференції зазначив, що засвідчено факт виготовлення фальшивих купюр на території області, як в національній валюті, так і в іноземній. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

За незаконне зберігання, обмін, виготовлення, збут підробленої грошової купюри наступає кримінальна відповідальність за ст. 199 Кримінального Кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення років строком від 8 років.

На Черкащині розслідувались 2 такі випадки. Особа підробила національну валюту та долари США, і намагалася їх збути в банківських установах. В еквіваленті приблизно до 2 тисяч доларів. У нього була спеціальна комп’ютерна техніка, дуже гарна обладнана фотостудія. Було проведено ряд слідчих дій.

Також у Черкаській області інша особа виготовила пару грошових купюр. Еквівалент – гривня. Гроші розпечатані були на принтері.

До цих злочинів востаннє на території області підробляли гроші у 2002 році, молода особа із Черкас. Він виготовив кліше. Гроші були гарної якості, накатанні шершаві познаки, які характерні для доларів США, магнітна стрічка. Зловмисник отримав серйозне покарання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x