У Черкасах затримано двох наркоманів

У Черкасах затримано двох наркоманів

Перевіряючи підозріле авто, співробітники ВДАІ Черкаського району викрили злочинне тріо, яке підозрюється в скоєнні ряду кримінальних правопорушень. Зловмисників підозрюють у причетності до шахрайств, викрадення автомобілів, виготовлення наркотичних засобів і це не весь перелік кримінальних правопорушень до яких вони можуть бути причетні. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Під час відпрацювання міста Черкаси в поле зору співробітників Державтоінспекції потрапив автомобіль «ВАЗ – 2110», який буксирував автомобіль «Крайслер». При зустрічному роз’їзді з машиною ДАІ, водій ВАЗівки почав різко гальмувати та поводитись підозріло. Правоохоронці вирішили перевірити причину такої поведінки водія і їхні підозри виявились вірними. Як з’ясувалося, водії обох авто перебували в стані наркотичного сп’яніння.

Перевіряючи документи на автомобіль «ВАЗ», правоохоронці зрозуміли причину хвилювання молодиків – даний автомобіль знаходився в розшуку, ним напередодні заволоділи невідомі шахрайським шляхом. Також з’ясувалося, що молодиків супроводжувала ще одна машина, яка встигла втекти, це був автомобіль марки «БМВ». Працівники міліції негайно передали опис машини іншому екіпажу ДАІ, та викликали на місце події слідчо–оперативну групу Придніпровського райвідділу міліції.
Під час проведення огляду автомобілів, експерти вилучили ряд речових доказів, які підтверджували причетність зловмисників до скоєння ряду кримінальних правопорушень. Зокрема, вилучено одяг та маски чорного кольору, радіостанції, декілька комплектів державних номерних знаків, ключі та свідоцтва про реєстрацію до автомобілів різних марок, запасні частини до різних транспортних засобів, автомагнітоли, ноутбуки, пістолет з набоями без дозвільних документів, гранату, ніж, та інші речі, здобуті злочинним шляхом.
Ще більше вразили правоохоронців предмети вилучені в автомобілі «БМВ», який затримав інший екіпаж ДАІ. В машині знаходилося лабораторне обладнання для виготовлення наркотиків, декілька видів самої наркотичної речовини, а також прекурсори, шприци та хімічні речовини.

Зловмисників затримано та доставлено до Придніпровського райвідділу міліції. Наразі з ними працюють слідчі. На них складено адміністративні матеріали за частиною 1 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп\’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтями: 190 (Шахрайство), 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) Кримінального кодексу України.

На даний час проводяться слідчі дії по встановленню причетності даних громадян до скоєння незаконних заволодінь та інших кримінальних правопорушень на території Черкаської області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x