Для жителів міста з нирковою недостатністю цього року виділено 7,4 млн. грн

Для жителів міста з нирковою недостатністю цього року виділено 7,4 млн. грн

Як пояснив на вчорашньому засіданні міського виконавчого комітету директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради Олег Стадник, збільшення суми коштів, передбачених на лікування мешканців міста, які мають хворі нирки і потребують лікування методом амбулаторного гемодіалізу, пов’язане із подорожчанням вартості надання цієї медичної послуги. Нині вона коштує 1772,09 гривні. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Також із 24 до 30 зросла кількість громадян, які потребують амбулаторного лікування в ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна», відповідно до рішення комісії спеціалістів КЗ «Черкаська обласна лікарня» з відбору та направлення хворих з хронічною нирковою недостатністю. Зокрема, список цих хворих поповнила одна із жінок, яка прибула на тимчасове проживання до нашого міста із м.Донецьк.

Відтак, зросла й кількість медичних послуг, що будуть надані протягом 2014 року.

Реалізація рішення потребує виділення додаткових коштів з міського бюджету за рахунок субвенції з обласного бюджету в сумі майже 2,9 мільйона гривень. А загальна сума, яку протягом 2014 року буде виділено ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна», на лікування хворих мешканців міста з нирковою недостатністю, становитиме майже 7,4 мільйона гривень.

Виконавчий комітет Черкаської міської ради погодив внесення відповідних змін до проекту рішення Черкаської міської ради від 31.01.2014 № 4-449 «Про міський бюджет на 2014 рік» та до міської програми «Забезпечення амбулаторного лікування хворих нефрологічного профілю мешканців міста Черкаси у 2014 році».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x