Черкащанам до 1 серпня потрібно сплатити податок за результатами річного декларування

Черкащанам до 1 серпня потрібно сплатити податок за результатами річного декларування

Відповідно до Податкового кодексу України, громадяни, які подали декларації про майновий стан і доходи за 2013 рік та задекларували доходи, з яких податок не утримувався, зокрема, здавали в оренду рухоме та нерухоме майно, здійснювали продаж майнових та немайнових прав, отримували спадщину, дарування, інвестиційні прибутки чи іноземні доходи та зазначили в них до сплати відповідні суми податку на доходи фізичних осіб, повинні їх сплатити до 1 серпня 2014 року. Про це «Новій Добі» повідомили в ДПІ у м. Черкасах.

У разі порушення терміну сплати відповідно до статті 126 Податкового кодексу України передбачена відповідальність у вигляді штрафу в таких розмірах: при затримці до 30 календарних днів включно – в розмірі 10% від суми боргу; при затримці більше 30 календарних днів – 20% від суми боргу.

За словами заступника начальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Олега Коваля за результатами кампанії декларування доходів, одержаних у 2013 році, громадянами Черкас подано 3 260 податкових декларацій про майновий стан та доходи. Із них 1 457 декларацій тими, які зобов’язані подати таку декларацію з метою оподаткування отриманого доходу та визначили в них зобов’язання на суму близько 5,5 млн грн, що на 1,5 млн грн більше ніж торік. Станом на 1.07.2014 року громадяни вже сплатили до бюджету майже 1,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Серед черкасців подали декларації до податкової інспекції 27 мільйонерів, що на 12 мільйонерів більше ніж торік.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x