Екіпаж тральщика «Черкаси» служить на материку

Екіпаж тральщика «Черкаси» служить на материку

Екіпаж тральщика «Черкаси» продовжує службу на материку. Під час окупації Криму моряки оберігали свій корабель від військ РФ до останнього, три доби маневруючи по морю і поливаючи штурмують водою з брандспойтів. Про це «Нова Доба» дізналася з видання «Сегодня».

«Продовжуємо службу в Очакові, під Миколаєвом. Тут стоїть тральщик «Генічеськ» і ще кілька суден, які нам повернули, зараз приводимо їх у порядок і чекаємо на повернення решти кораблів з Криму. Ми сподіваємося, Україна зможе забрати залишилися там судна, – поділився з старший матрос судна Владислав Гедюн. – Службу продовжимо, ймовірініше, в Очакові. Тут місце для тральщика підходяще, вони стояли тут ще в часи СРСР». Сам тральщик «Черкаси» до цих пір залишається в Криму, його російська сторона обіцяє повернути, але коли це буде, не уточнюють.
Сам кримський герой підтримує проведення АТО. «Потрібно діяти. Після анексії Криму Україна повинна робити висновки, адже багато в чому ситуація на Сході повторюється. Втраті півострова можна було запобігти. У Криму якось була можливість прориву, але командування вирішило, що не варто. І наступного дня наше судно захопили. Якби нас не годували фразами типу «Тримайтеся, хлопці», ми могли б залишити Крим в Україні», – говорить Владислав.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x